Projects+

The Ritz-Carlton, Bali

A contemporary architectural solution that uses a 50 meter cliff that separates the site as an iconic design feature

Location

Sawangan, Nusa Dua, Bali, Indonesia

Size

12.7 hectares
313 keys
34 villas
Three four-story guest wings
Three, three-story guest wings with private rooftop villas
Kids Club
Spa & Wellness Center
Beachfront Chapel
Six restaurants and lounges

Expertise

Type / Status

Beach + Tropical, Top 100

New Build / Built

The guest journey begins at the top of the cliff with an elevator ride down the cliff face taking in the spectacular views across the property. An inspired and now legendary feature of the resort.

An open lobby perched on the cliff top and residential style guest accommodations reveal a dramatic panorama of the Indian Ocean. Clifftop or Oceanside with equal appeal.

Guest wings and beach pavilions take inspiration from Balinese concepts of space and roof forms. Timber and stone detailing are complemented by decorative screens and carvings.