Projects+

Anantara Peace Haven Tangalle Resort

A resort and residential oasis strategically positioned on Tangalle Bay with every element precisely designed for the human experience

Anantara Peace Haven Architecture

Location

Tangalle, Sri Lanka

Size

18.5 hectares
154 keys
20 residential villas

Type / Status

Gently lit and framed by languid pools, the lobby pavilion floats dreamlike on water, while a bridge invites guests to gently cross into the peaceful haven that is Anantara. A serene guest journey.

Chandeliers of local wood hang elegantly adding scale, beauty and soft evening light without impeding the view. Furniture beautifully mirrors the natural fibers above, spaciously allowing guests to reflect, breathe and relax.

Inspired by the Sri Lankan architecture

Guest rooms in natural timbers and rattan soar to lift the spirit of guests in an elegant reflection of the cultural design palate of Sri Lanka.

the spa, an intimate destination within

Entering through a calming water court, the arrival creates a ceremonial experience. Guests feel worlds away, relaxing in this quiet and serene environment.

All treatment rooms are placed around two main courtyards which are used for outdoor reflexology treatments and a lounge space for post treatment guests. By positioning the treatment rooms around the courtyard the spa connects the guests with nature, a proven natural remedy and enhancer for relaxation.

cliff side elegance

Il Mare, the Italian restaurant, is sleekly understated, a symphony of white, teak wood beams, millwork and rattan furniture in a subdued
palette, keeping the emphasis  firmly on the expansive vista enjoyed from the generous outdoor deck.

Journeys, the all-day eatery displays hand-loomed cotton textile panels and a burnished copper border above the open kitchen. Intimate cellar El Vino and cookery kitchen Spice Spoons are installed with colonial pearl granite cladding in combination with brass and perspex lighting fixtures designed by Wimberly Interiors.

Memorable and Energetic

The beachfront restaurant, Verele, becomes an icon for the site with it’s sea urchin inspired form, creating a playful and casual environment for beachside dining. The furniture is modern casual teak and the space was designed for flexibility and openness with open counter and bar dining as well as outdoor dining near the lounge with DJ booth.