Portfolio

Four Seasons Sharm El Sheikh expansion

An intricate approach to the expansive of an iconic Eqyptian resort

Location

Sharm El Sheikh, Egypt

Size

115 new guest rooms, public spaces

An ambitious undertaking, the expansion of the highly regarded Four Seasons Sharm El-Sheikh saw its footprint doubled, with the addition of modern new guestrooms, restaurants, and recreation spaces.

Designed by Wimberly Interiors, the sleek furnishings balance the established architectural motifs of traditional Arabesque design. The generous scale of each room contributes to an open sense of space, punctuated by simple yet sophisticated layers of textures and colors that take inspiration from golden sands and blue waters, and from the soft palette of sunsets surrounding this Red Sea oasis.

Consistent with Four Seasons’ emphasis on local art and design, everything – from the intricate shades inspired by wooden Mashrabiya privacy screens to the elegant stone finishes – has been customized in order to create a unique sense of place.

The Wimberly Interiors team employed an extensive model room process in order to study each element’s functionality and buildability, not only informing the shop drawing process for manufacturers but also ensuring the highest level of quality for this five-star beachfront retreat.