Sandalwood Estates, Shanghai, China

The design team conceived the development as a gated community to offer both security and exclusivity to the residents. The entrance is defined by elegant wrought iron gates set into a stonewall and embraced by a classic landscaped garden. Stone, brick, slate and tile were used extensively with a seamless definition between exterior and interior components. All major rooms were oriented to the south to ensure the villas have a light and airy feeling.

size

Site: 4 hectares (9.88 acres) 18 villas -average 1,490 square meters each (16,000 square feet each)

features

Indoor swimming pools; private theaters; libraries; formal dining rooms; Western and Chinese style kitchens; minimum of five bedrooms; classic landscaped gardens

services provided

Architecture

scope / status

New Build / Built